Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с копчето на багажника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с копчето на багажника

Здравейте,
    От известно време притежаваме 159ка SW (моята голяма мечта &#128516, но има един проблем който е доста дразнещ - не работи копчето на багажника, което се намира в купето на плафона....
    Някакви идеи....
    Предварително благодаря на всеки отзовал се и се извинявам ако има подобна вече тема!
    Поздрави

Здравей,
    1-Влез в менюто и виж дали има отметка?
    2-Ако си изпълнил т.1 и отново не се отваря, натисни малко по силно и задръж за по дълго време бутона!
    Багажникът отключва ли се от дистанционното?
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Да отваря си се без проблем от дистанционното, а за тази опция ще проверя...

Comment

Зимата при ниски температури се появява този проблем.Виж на пролет когато се покачат температурите на +16 градуса дали работи нормално.

Колата къде нощува?

А бре където и да нощува, ако не е в отоплен гараж в който да се поддържа +14 градуса пак може да има отказ ...

Студът "свива" всичко ...

Не прекалява с натискането на копчето за багажника.Изчакай на пролет по -високи температури и ако не проработи тогава може да разглобиш и пръскаш с контактен спрей ...
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Може би температурата не е фактор при мен, защото откакто я взехме (края на август) не работи....
          Идеята с контактен е много добра и ще я пробвам!
          Благодарско на всички отзовали се досега!

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
            Зимата при ниски температури се появява този проблем.Виж на пролет когато се покачат температурите на +16 градуса дали работи нормално.

Колата къде нощува?

А бре където и да нощува, ако не е в отоплен гараж в който да се поддържа +14 градуса пак може да има отказ ...

Студът "свива" всичко ...

Не прекалява с натискането на копчето за багажника.Изчакай на пролет по -високи температури и ако не проработи тогава може да разглобиш и пръскаш с контактен спрей ...
            Сериозно ли го караш да чака пролетта?!Освен да изчака да долети и първият щъркел
            Last edited by stu; d.m.y г., 00:03.

Comment

Копчетата на плафона са с цяла гумена мембрана (нещо като на дистанционните вкъщи, отдолу с графитно покритие), така че контактния спрей вероятно ще влоши нещата ако изобщо проникне. По-скоро бих ти препоръчал да извадиш плафона (пластините му са отстрани, трябва да се натиснат с права отвертка), след това го разглабяш и почистваш платката с памуче и спирт, обърни внимание на контактната повърхност отдолу и внимателно почисти ако има нужда, но внимателно и без спирт за да не изтриеш графита.
              Ако ще ползваш контактен спрей, то може да пръснеш самите букси на плафона, съответно и да обърнеш внимание за окисления по пиновете, нищо повече.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

И аз имам същият проблем.
                Нямам отметка в менюто за този бутон.
                Отварях плафона и го почистих но пак не става.
                Alfa Romeo GTV - 1.8 - 144hp TS
                Alfa Romeo 159 - 1.9 - 160hp JTS

Comment

А пробва ли с пинцета да имитираш натискането на бутона ?
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

На 99 % съм сигурен, че проблемът идва от менюто - има опция за деактивиране на копчето на плафона.
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                    ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Не е само от менюто!При мен беше активирано от менюто, но пак не работеше!След това свалих плафона и проработи!В последно време пак спря да работи без изобщо да съм го изключвал от менюто!Един ден бях ядосан, че отново не работи и го натиснах малко по злобно и продължително и взе, че проработиСега го отключвам с продължително натискане!Някой колега беше споменал , че имало нужда повърхността на бутона която контактува с платката да се намаже с графитен прах или нещо подобно беше?При мен предполагам, че това е проблемът?
                      Last edited by stu; d.m.y г., 09:59.

Comment

То и копчето е малко "особено" - аз го натискам не отваря багажника, жената го натисне с нейните деликатни пръстчета и багажника се отваря ...

Но лятото винаги ми се отваря, проблемът е зимата когато стане около и под 0 градуса ...
                        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Оправя се с малко Капчица и кръгче станиол, когато нищо друго не помага вече на бутончето.
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Оправя се ето с това - https://www.olx.bg/ad/elektroprovodi...tml#ed4dde07f4
                            За нагреваля на задното стъкло - нестава, но върши перфектна работа за поправка на дистанционни, копчето за багажника и комп. клавиатури, заляти с Кока-Кола например. Моето копче също неработеше, но му нанесох ново покритие. Метода на колегата също става, но не се знае кога ще падне фолиото.
                            Last edited by GammaRay; d.m.y г., 16:08.
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Working...
                            X